بررسی تاثیر محلول پاشی پیش از برداشت غلظت ... - منابع مورد نیاز برای پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
۳
محلول پاشی سالسیلیک اسید ۱۰ میلی مولار
SA10mM
۴
محلول پاشی سالسیلیک اسید ۱۵ میلی مولار
SA15mM
۳-۴ طرح آزمایشی
این پژوهش با بهره گرفتن از طرح آماری بلوک های کاملا تصادفی با ۴ تکرار و هر تکرار حاوی ۳ واحد آزمایشی انجام گرفت. اعداد یادداشت برداری شده برای عوامل مختلف در مدت آزمایش، ابتدا در Excel ثبت و سپس توسط نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۳-۵ صفات مورد ارزیابی
۳-۵-۱ طول عمر پس از برداشت
طول عمر پس از برداشت بصورت تعداد روز پس از برداشت از زمان اعمال تیمارها تا ظهور علائمی مانند پلاسیدگی، تغییر رنگ یا پوسیدگی محاسبه گردید(Ezhilmathi et al, ۲۰۰۷).
۳-۵-۲ وزن تر
وزن تر میوه ها در این آزمایش در روز مورد نظر(پایانی) توسط ترازوی دیجیتالی با دقت ۰۱/۰ توزین گردید و برحسب گرم بیان گردید(Clicle et al, ۲۰۰۲).
۳-۵-۳ وزن خشک
میوه ها را پس از اندازه گیری وزن تر، قطعه قطعه نموده و به مدت ۷۲ ساعت در آون با دمای ۶۰ درجه سانتی گراد قرارداده تا کاملا خشک شوند و سپس با ترازوی دیجیتالی محاسبه و برحسب گرم بیان گردید(Clicle et al, ۲۰۰۲).
۳-۵-۴ محتوای آب نسبی
برای اندازه گیری محتوای آب نسبی ابتدا وزن تر میوه را اندازه گیری و سپس به مدت ۷۲ ساعت در آون با دمای ۶۰ درجه سانتی گراد قرار داده تا کاملاً خشک شوند. محتوای آب نسبی توسط فرمول محاسبه گردید و برحسب گرم بر گرم وزن تر بیان گردید( (Emongor, 2004.
وزن خشک / ( وزن خشک – وزن تر اولیه)= محتوای آب نسبی
۳-۵-۵ نشت یونی غشاء سلول
به منظور محاسبه درصد نشت یونی غشاء سلول ها، ابتدا ۱۰ میلی لیتر آب مقطر را در فالکون ریخته و سپس ۵/۰گرم گلبرگ خرد شده به آن اضافه گردید. نمونه ها در بن ماری ۳۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱ ساعت قرارداده شدند و پس از خروج نمونه ها از بن ماری میزان EC توسط دستگاه EC متر قرائت گردید که میزان EC1 بدست آمد. سپس فالکون ها را به مدت ۲۰ دقیقه در اتوکلاو ۱۲۰ درجه سانتیگراد با فشار ۲/۱ اتمسفر قرارداده و پس از سرد شدن، میزان EC2 قرائت شد. در نهایت برای محاسبه درصد نشت یونی غشاء سلول، اعداد حاصل در فرمول زیر جایگزین گردید(Singh et al, ۲۰۰۸).
۱۰۰ × (EC2 / EC1 ) = درصد نشت یونی غشاء سلول
۳-۵-۶ آنتوسیانین
برای اندازه گیری میزان آنتوسیانین از روش(Sankhla et al,2005) استفاده شده است. برای این منظور در روزهای اندازه گیری مقدار ۵/۰گرم از میوه وزن شد و به قطعات کوچک تبدیل و سپس در هاون کاملاً خرد و له گردید. جهت استخراج آنتوسیانین به هر نمونه ۵ میلی لیتر محلول استخراج حاوی متانول اسیدی اضافه گردید وسپس نمونه ها به داخل فالکون منتقل شد و به مدت ۲۴ ساعت در یخچال در دمای ۴ درجه سانتی گراد قرار گرفتند. نهایتاً میزان جذب پس از رقیق سازی مناسب با دستگاه اسپکتروفتومتر در طول موج nm 530 و ۶۵۷ قرائت گردید و طبق فرمول زیر مقدار آنتوسیانین محاسبه گردید.
A530–1/4A ۶۵۷ =آنتوسیانین
۳-۴-۷ ویتامین ث
برای سبزیجات و میوه جات خام: ۲ تا ۱۰ گرم از نمونه را مستقیماً در یک بشر ۱۰۰ میلی لیتری حاوی متافسفریک اسید(۴-۲-۸) ریخته و محتوی بشر همگن می گردد و سپس به طور کمی، به یک بالن ۱۰۰ میلی لیتری منتقل و پس از هم زدن، صاف می گردد. عصاره حاصل، محلول عصاره نمونه می باشد. ۲۰ میلی لیتر از عصاره نمونه را فوراً در یک بشر ۵۰ میلی لیتری ریخته و ۱۰ میلی لیتر محلول ال- سیستئین به آن اضافه نموده و با هم زن مغناطیسی، هم زده و pH محلول را با افزودن محلول تری سدیم فسفات (۴-۲-۹)، بین ۰/۷ و ۲/۷ تنظیم می نماییم. عمل هم زدن را ۵ دقیقه ادامه داده و سپس pH محلول را با افزودن محلول متافسفریک اسید(۴-۲-۷) تا به ۸/۲- ۵/۲ کاهش می دهیم. بطور کمی، محتوی ظرف را به یک بالن ۵۰ میلی لیتری منتقل نموده و الکترود pH متر، مگنت و بشر را با آب شستشو داده و آب حاصل از شستشو را به داخل بالن ریخته و سپس بالن را تا خط نشانه، با آب به حجممی رسانیم. محتوی بالن را از میان صافی غشایی(۵-۵) عبور داده تا صاف شود. محلول حاصل شده را برای کروماتوگرافی مورد استفاده قرار می دهیم(در صورتی که نمونه دارای مواد غلظت دهنده یا جامد کننده باشد، برای اجتناب از خرابی ستون بهتر است که به روش رسوب دادن آن ها را از محلول جدا نماییم. در این موارد، ۱ میلی لیتر متانل (۴-۲-۶) را به ۴ میلی لیتر محلول نمونه احیاء شده اضافه نموده و سپس از میان صافی غشایی (۵-۵) عبور داده تا صاف شود. محلول صاف شده حاصل را برای کروماتوگرافی مورد استفاده قرار می دهیم). شناسایی ال- اسکوربیک اسید به وسیله مقایسه زمان بازداری هر یک از منحنی ها در کروماتوگرام محلول نمونه آزمون با محلول ماده استانداردانجام می گیرد. همچنین گاهی اوقات، منحنی را می توان با افزودن ماده استاندارد به محلول نمونه آزمون شناسایی کرد. جداسازی و تعیین مقدار در صورتی رضایت بخش می باشد که شرایط آزمایشگاهی زیر به کار برده شود. شرایط زیر در مطالعه بین آزمایشگاهی مورد استفاده قرار گرفت:
فاز ساکن : ستون Lichrospher ۱۰۰ RP 18 endcapped ، با اندازه ذرات ۵ میکرو متر، قطر ۰/۴ میلی متر و طول ۲۵۰ میلی متر.
فاز متحرک: محلول الف+ محلول ب (۴-۲-۱۱)
سرعت جریان: ۷/۰ میلی لیتر در دقیقه
حجم تزریقی: ۳۰ میکرولیتر
آشکار سازی: ماوراء بنفش (UV) در ۲۶۵ نانومتر.
این روش را نیز می توان برای تعیین مقدار اریتروبیک اسید، که نباید ویتامین C تلقی شود، به کار برد.
محاسبات بر اساس منحنی کالیبراسیون یا به کارگیری برنامه های مربوط به محاسبه، انجام می گیرد و یا این که می توان از روش ساده شده زیر استفاده نمود:
مقدار اسکوربیک اسید، به میلی گرم در ۱۰۰ گرم نمونه W مطابق فرمول زیر محاسبه می شود:
As × p × V × F × ۱۰۰
W=
Ast × m × ۱۰۰
As سطح زیر منحنی یا ارتفاع پیک(قله) آن برای ال- اسکوربیک اسید به دست آمده از محلول نمونه آزمون(۶-۳-۲)، به واحد سطح یا ارتفاع
Ast سطح زیر منحنی یا ارتفاع پیک(قله) آن برای ال- اسکوربیک اسید به دست آمده از محلول کالیبراسیون(۴-۵-۱)، به واحد سطح یا ارتفاع
p غلظت ال- اسکوربیک اسید در محلول استاندارد، به میکروگرم در میلی لیتر.
m جرم نمونه، به گرم
V حجم کل محلول نمونه در بند ۶-۳-۱، قبل از مرحله احیاء به میلی لیتر.
F فاکتور رقیق سازی در مرحله احیاء(فاکتور رقیق سازی در اینجا ۵/۲ می باشد).
۱۰۰۰ فاکتور تبدیل میکروگرم به میلی گرم
۱۰۰ فاکتور محاسبه بر حسب مقدار در ۱۰۰ گرم(مستوفی و همکاران۱۳۸۴).
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1401-04-15] [ 04:18:00 ق.ظ ]
|