دانلود فایل پایان نامه : مطالب در رابطه با بررسی اثر شرایط و زمان ... - منابع مورد نیاز برای پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
۱۴
برخی دیگر از عوارض بیش از اندازه نیترات برای انسان شامل مرگ و میر نوزادان، شروع زودرس فشار خون بالا، کم کاری تیروئید، دیابت و اثر منفی روی عضلات قلب و غدد آدرنال می باشد (گوپتا۱، ۲۰۰۶).
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۲-۷- اثرات سودمند نیترات
محققان زیادی پیشنهاد کرده اند که واکنش شیمیایی نیتروزی که هنگام رسیدن بزاق به معده و ترکیب با اسید معده اتفاق می افتد می تواند فواید بیولوژیکی داشته باشد. از جمله این فواید می توان به از بین بردن میکروب های بیماریزا که از طریق دهان وارد بدن شده اند اشاره کرد (مک کول، ۲۰۰۵).
هم چنین گزارش شده است که نیترات می تواند به عنوان تعدیل کننده فعالیت پلاکت ها، حرکات دستگاه گوارش و گردش خون مویرگی و نیز عامل موثر در کاهش فشار خون و بیماریهای قلبی و عروقی ایفای نقش کند (مک نایت و همکاران۲، ۱۹۹۹).
اگرچه نیترات و نیتریت برای قرن ها مورد استفاده قرار گرفته اند به تازگی کشف شده است که نیترات در پستانداران به وسیله اکسیداسیون نیتریک اکسید تولید شده است. این نیترات درونی به عنوان عامل ضد عفونی غذایی که خورده می شود ایفای نقش میکند (بنجامین۳، ۲۰۰۰؛ آرچر۴، ۲۰۰۲).
۲-۸- اسید آسکوربیک
ویتامین C مهم ترین ویتامین برای تغذیه انسان است که به وسیله میوه ها و سبزیها تامین می شود. ویتامین C یک ویتامین محلول در آب است. برای سنتز بدن مانند: زمینه استخوان، کلاژن، دندان و غضروف لازم است (مجله داروسازی و پزشکی نیجریه، ۲۰۱۲).[۱۰]
۱۵
اسید آسکوربیک در بسیاری از واکنشهای شیمیایی به عنوان یک کوفاکتور است. ماموریت انتقال هیدروکسیل از پرولین و لیزین در کلاژن و دیگر پروتئین های بافت همبند، بیان ژن کلاژن، سنتز نوراپی نفرین و هورمونهای آدرنال و فعال شدن بسیاری از هورمونها و سنتز کراتنین را بر عهده دارد ( بندر۱، ۲۰۰۳ ؛ جانستون وهمکاران۲، ۲۰۰۷).
هم چنین به علت اکسیداسیون اسید آسکوربیک این ویتامین به تسهیل جذب آهن و عملکرد آنتی اکسیدانی سلول به تنهایی و یا همراه با خاصیت آنتی اکسیدانی ویتامین E کمک می کند (بیرز و پری۳، ۱۹۹۲؛ بندر، ۲۰۰۳).
سبزیجات و میوه جات به خصوص میوه های خانواده مرکبات، سبزیجات برگ سبز و کلم بروکلی، گل کلم، کلم بروسل، گوجه فرنگی، فلفل سبز و سیب زمینی منابع اصلی ویتامین C هستند (ایتنمیلر و همکاران ۴، ۲۰۰۸).
عوامل مختلفی از جمله حضور اکسیژن و یونهای فلزی (مخصوصا Cu2+ ،Ag+ وFe3+ )، pH قلیایی و درجه حرارت بالا در محتوای ویتامین C در نمونه خام موثر است (لی و کادر۵، ۲۰۰۰). این ویتامین به آسانی در حضور گرما، نور و اکسیژن در طی پختن و ذخیره سازی از بین می رود. بنابراین نمونه باید در شرایط سرد در تاریکی و ظروف غیر فلزی ذخیره شود (مجله داروسازی و پزشکی نیجریه، ۲۰۱۲).[۱۱]
۱۶
جدول۲-۱: میزان ویتامین cدر برخی از مواد غذایی (دمن۱، ۱۹۷۶)
محصـول اسید آسکوربیک (میلی گرم۱۰۰گرم)
انگور سیاه ۲۰۰
کلم بروسل ۱۰۰
گل کلم ۷۰
کلم ۶۰
اسفناج ۶۰
پرتقال ۵۰
آب پرتقال ۴۰ تا ۵۰
لیمو ۵۰
نخود ۲۵
گوجه فرنگی ۲۰
سیب ۵
کاهو ۱۵
هویج ۶
شیر ۱/۲ تا ۷/۲
سیب زمینی ۳۰
[۱۲]
۱۷
ویتامین ها از فردی به فرد دیگر متفاوت هستند و بستگی به شرایطی مانند: بیماریها و رژیم غذایی دارند. فقدان یا کمبود برخی ویتامین ها سبب بیماریها، فقر در رشد و انواع سندروم می شود (هندلر و شلدون۱، ۱۹۹۱). کمبود ویتامین C سبب اسکوربوت می شود. علائم آن خونریزی لثه ها، اختلال در بهبود زخم، کم خونی، خستگی و افسردگی است که بدون مراقبت مناسب در نهایت منجر به مرگ می شود (دیویس و همکاران۲، ۱۹۹۱؛ آریجونی وتولیو۳، ۲۰۰۰).
بنابراین مصرف مقدار کافی ویتامین C در غذاها و مکمل ها برای عملکرد طبیعی بدن انسان ضروری است. توصیه های غذایی (RDA4)،mg 75 در روز و mg 90 در روز به ترتیب برای زنان و مردان بالغ و mg 45 در روز برای کودکان ۹ تا ۱۲ ساله را مقرر کرده است (سازمان غذا و تغذیه وموسسه پزشکی۵، ۲۰۰۰).
شکل۲- ۲: ساختار اسید آسکوربیک (مجله داروسازی و پزشکی نیجریه، ۲۰۱۲)[۱۳]
۱۸
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1401-04-15] [ 09:38:00 ق.ظ ]
|