انتخاب روش تحقیق بستگی به ماهیت موضوع، اهداف پژوهش، فرض یا فرض‌های تدوین‌شده، ملاحظات اخلاقی و انسانی ناظر بر موضوع تحقیق و وسعت و امکانات اجرایی آن دارد. در این مرحله محقق بایستی معلوم دارد که برای مسئله انتخابی او چه روش تحقیقی مناسب است.

این تحقیق از نظر هدف کاربردی می‌باشد. پژوهش‌های کاربردی، پژوهش‌هایی هستند که در آن‌ ها نظریه ها، قانون‌ها، اصل‌ها و فن‌هایی که در پژوهش‌های بنیادی تدوین می‌شوند برای حل مسائل اجرایی و واقعی به کار گرفته می‌شوند(خاکی،۱۳۹۰، ص:۲۴).همچنین تحقیق پیش رو از نظر روش همبستگی می‌باشد..در تحقیق همبستگی هدف اصلی آن است که مشخص شود آیا رابطه‌ای بین دو یا چند متغیر کمی(قابل سنجش) وجود دارد و اگر این رابطه وجود دارد اندازه و حد آن چقدر است؟هدف از مطالعه‌ همبستگی ممکن است برقراری یک رابطه یا نبود آن ،‌و به‌کارگیری روابط در انجام پیش‌بینی‌ها باشد(خاکی،۱۳۹۰)

.۳-۲ فرضیه‌ها و سؤالات تحقیق

فرضیات و سؤالات تحقیق به شرح زیر است

۳-۲-۱سؤالات تحقیق

سؤال اصلی۱

آیا عوامل شرکتی بر ساختار سرمایه تاثیر معنادار دارند؟

سؤال فرعی۱-۱

آیا ریسک سیستماتیک بر ساختار سرمایه تاثیر معنادار دارد؟

سؤال فرعی۱-۲

آیااندازه شرکت بر ساختار سرمایه تاثیر معنادار دارد؟

سؤال فرعی۱-۳

ایا سودآوری بر ساختار سرمایه تاثیر معنادار دارد؟

سؤال فرعی۱-۴

آیا نقدینگی بر ساختار سرمایه تاثیر معنادار دارد؟

سؤال فرعی۱-۵

ایا نرخ مالیات بر ساختار سرمایه تاثیر معنادار دارد؟

سؤال اصلی۲

آیا عوامل کشوری بر ساختار سرمایه تاثیر معنادار دارند؟

سؤال فرعی ۲-۱

آیا نرخ بهره بر ساختار سرمایه تاثیر معنادار دارد؟

سؤال فرعی۲-۲

آیا بازده بازار بر ساختار سرمایه تاثیر معنادار دارد؟

سؤال فرعی ۲-۳

آیا نرخ رشد GDP بر ساختار سرمایه تاثیر معنادار دارد؟

سؤال فرعی ۲-۴

آیا نرخ تورم بر ساختار سرمایه تاثیر معنادار دارد؟

سؤال فرعی۲-۵

آیا درآمدسرانه بر ساختار سرمایه تاثیر معنادار دارد؟

۳-۲-۲فرضیات تحقیق

فرضیه اصلی۱

عوامل شرکتی بر ساختار سرمایه تاثیر معنادار دارند.

فرضیه فرعی ۱-۱

ریسک سیستماتیک بر ساختار سرمایه تاثیر معنادار دارد.

فرضیه فرعی ۱-۲

نقدینگی بر ساختار سرمایه تاثیر معنادار دارد.

فرضیه فرعی ۱-۳

سودآوری بر ساختار سرمایه تاثیر معنادار دارد.

فرضیه فرعی ۱-۴

اندازه شرکت بر ساختار سرمایه تاثیر معنادار دارد.

فرضیه فرعی۱-۵

نرخ مالیات بر ساختار سرمایه تاثیر معنادار دارد.

فرضیه اصلی ۲

عوامل کشوری بر ساختار سرمایه تاثیر معنادار دارند.

فرضیه فرعی ۲-۱

نرخ بهره بر ساختار سرمایه تاثیر معنادار دارد.

فرضیه فرعی۲-۲

بازده بازار بر ساختار سرمایه تاثیر معنادار دارد.

فرضیه فرعی۲-۳

نرخ رشد GDP بر ساختار سرمایه تاثیر معنادار دارد.

فرضیه فرعی ۲-۴

نرخ تورم بر ساختار سرمایه تاثیر معنا دار دارد.

فرضیه فرعی۲-۵

نرخ رشد درامد سرانه بر ساختار سرمایه تاثیر معنادار دارد.

۳-۳مدل مفهومی تحقیق

مدل رابطه بین تئوری و کار جمع ­آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات است. در علوم اجتماعی مدل­ها شامل نشانه­ها و علائم هستند، یعنی خصوصیات بعضی پدیده ­های تجربی (شامل اجزاء و ارتباطات آن‌ ها) به طور منطقی از طریق مفاهیم مرتبط با یکدیگر بیان می­ شود. به طور خلاصه باید گفت که مدل دستگاهی است متشکل از مفاهیم، فرضیه ­ها و شاخص ­ها که کار انتخاب و جمع ­آوری اطلاعات مورد نیاز برای آزمون فرضیه را تسهیل می­ کند (ایران­نژاد پاریزی،۱۳۷۸، ۵۰). مدل تحلیلی نوعی نمودار سازی برای متغیر­های استخراج‌شده از چارچوب­های نظری تحقیق است (خاکی،۱۳۸۶،۸۴). مدل مفهومی تحقیق از پیوندهای درونی میان متغیرهایی که سرانجام در پویایی موقعیت مورد بررسی نقش دارند گفت و گو می­ کند. پدید آوردن چنین مدل مفهومی به ما کمک می­ کند تا روابط خاصی را در ‌نظر بگیریم و آن‌ ها را بیازماییم و درک خود را در زمینه پویایی­های موقعیتی که قرار است پژوهش در آن صورت گیرد بهبود بخشیم ( سکاران ،۱۳۸۶، ۸۱).

متغییرهای مستقل

ساختار سرمایه

متغییر وابسته

۳-۴متغیرهای تحقیق

متغیر عبارت است از ماهیتی که ارزش‌های مختلف را قبول کند به سخن دیگر، متغیر چیزی است که تغییر می‌پذیرد. به عبارت دیگر متغیر به ویژگی‌هایی اطلاق می‌شود که می‌توان آن‌ ها را مشاهده و یا اندازه‌گیری کرد و دو یا چند ارزش یا عدد را جایگزین آن‌ ها قرارداد، عدد یا ارزش نسبت داده شده به متغیر، نشان‌دهنده تغییر از یک فرد به فرد دیگر یا از یک حالت به حالت دیگر است.

متغیرها را می‌توان به اشکال مختلف و بر اساس معیارهای متفاوت دسته‌بندی نمود. نوعی از طبقه‌بندی متغیرها که وجود دارند را می‌توان به صورت ذیل ارائه نمود:

الف- متغییر وابسته

متغییری است که از سایر متغییرها تاثیر می پذیرد.این متغییر در این تحقیق عبارت است از:

-ساختار سرمایه

سرمایه از دو جزء حقوق صاحبان سهام و بدهی تشکیل شده است.ساختار سرمایه اشاره به ترکیب این دو جزء و نسبت شرکت هر کدام در تشکیل سرمایه دارد.در این پژوهش از نسبت بدهی به عنوان ساختار سرمایه تعریف شده است.نسبت بدهی حاصل تقسیم بدهی به کل دارایی‌ها تعریف شده است.این نسبت با استخراج داده ها از ترازنامه شرکت‌ها محاسبه شده است.

ب-متغییرهای مستقل

متغیری است که روی متغیر وابسته به صورت مثبت یا منفی تأثیر می‌گذارد.متغیرهای مستقل در این تحقیق و تعریف آن‌ ها به صورت زیر می‌باشد:

-ریسک سیستماتیک

تغییرپذیری در بازده کلی اوراق بهادار که مستقیماً به تغییرات بازار یا اقتصاد بستگی دارد،ریسک سیستماتیک یا ((ریسک بازار)) گفته می‌شود،ریسک سیستماتیک ریسک غیرقابل‌کنترل بوده و کاهش پذیر نیست.این ریسک شامل ریسک‌های تورم،بازار و نرخ بهره است(تهرانی،۱۳۸۷).این ریسک با β ‌شناسایی می‌شود.برای محاسبه این ریسک از رابطه قیمت‌گذاری دارایی‌های سرمایه‌ای استفاده شده است.البته این داده به صورت جداگانه برای شرکت‌های مختلف استخراج و منتشر می‌شود ولی این داده در بعضی از سال‌ها برای بعضی از شرکت‌ها وجود نداشت.با بهره گرفتن از رابطه قیمت گذاری دارایی‌های سرمایه ای ریسک سیستماتیک برای این شرکت‌ها محاسبه شده است.

نقدینگی

نقدینگی به میزان وجوه نقد یا داریهای نقد شونده در سازمان اشاره دارد.نسبت‌های مختلفی برای سنجش نقدینگی وجود دارد.در این پژوهش از نسبت جاری به عنوان معیار نقدینگی استفاده می‌شود.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...