شکل۳-۲- تهیه محیط کشت باکتری

۳-۴-۵- روند باز شدن گل و گلچه و کاهش قطر گل
اندازه گیری قطر گل رز با کمک کولیس دیجیتال (ساخت شرکت Guanglu کشور چین) یک روز در میان انجام شد. بدین منظور در همه گل­ها بزرگترین قطر و قطر عمود بر آن اندازه ­گیری شد و از آن­ها میانگین گرفته شد. اولین اندازه ­گیری بعد از تیمار با سدیم نیتروپروساید و آخرین اندازه ­گیری در هنگام حداکثر قطر گل­ها صورت گرفت. برای محاسبه­ی روند باز شدن گل، عدد هر مرحله به مرحله­ قبلی تقسیم شده و در نهایت از آن ها میانگین گرفته شد(شکل ۳-۳ و ۳-۴).

( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

شکل ۳-۳- اندازه گیری قطر گل رز شکل ۳-۴- اندازه گیری قطر گل آفتابگردان
۳-۴-۶- کاهش درجه بریکس (درصد ساکارز موجود در ساقه­ی گل)
برای این کار از بازبرش­های انتهای ساقه استفاده شد. یک یا دوقطره از آب موجود در برش ها روی صفحه­ی شیشه ­ای رفراکتومتر دستی (مدل N-1α ساخت شرکت ATAGO کشور ژاپن) ریخته و درجه­ بریکس آن هر ۲ روز یک بار خوانده شد. تفاضل بین اعداد به دست آمده از اندازه گیری ابتدا و انتهای عمر گلجایی به عنوان کاهش درجه بریکس آن شاخه گل در نظر گرفته شد.
۳-۴-۷- محتوای کلروفیل
برای اندازه گیری محتوای کلروفیل برگ ها، نمونه گیری روز پنجم انجام و مقدار کلروفیل a، b از روش هاشم آبادی (۱۳۹۰) اندازه گیری شد (شکل ۳-۵ و ۳-۶).

شکل۳-۵- تهیه نمونه از برگ ها شکل۳-۶- روش استفاده از اسپکتروفتومتر
۳-۴-۸- اندازه گیری اتیلن
برای اندازه گیری مقدار اتیلن آزاد شده در روز دوم از هر گلدان یک شاخه گل انتخاب شد و مقدار اتیلن از روش چمنی (۱۳۸۴) اندازه گیری شد(شکل ۳-۷ و ۳-۸).

­ شکل ۳-۷- نمونه های تهیه شده برای اندازه گیری اتیلن شکل ۳-۸- نمونه گیری از هوای داخل ظرف
­­۳-۴-۹- محتوای پروتئین گلبرگ
بدین منظور در روز پنجم عمر گلجایی یک شاخه از هر پلات خارج شده و مقدار پروتئین گلبرگ از روش اندازه گیری با دستگاه کجلدال انجام شد (شکل ۳-۹).

شکل ۳-۹- بالون حاوی گلبرگ و اسید سالیسیلیک و اسید سولفوریک روی هیتر
۳-۵- تجزیه و تحلیل داده ها
داده ها ابتدا در نرم افزار Excel ثبت شدند، سپس تجزیه و تحلیل آن ها با بهره گرفتن از نرم افزار آماری SAS و SPSS و مقایسه میانگین ها بر اساس آزمون LSD (سطح احتمال ۱% و ۵%) انجام شد. رسم نمودارها با نرم افزار Excel انجام گرفت.
فصل چهارم
(نتایج و بحث)
۴-۱- عمر گلجایی
با توجه به نتایج حاصل از تجزیه واریانس، بین تیمارهای به کار رفته سدیم نیتروپروساید در عمر گلجایی گلهای رز، لیسیانتوس و آفتابگردان اختلاف معنی­دار دیده نشده است. اثر متقابل سدیم نیتروپروساید و گل­های رز، لیسیانتوس و آفتابگردان نشان از اختلاف معنی­داری در سطح احتمال ۵ درصد دارد(جدول ۴-۱). نتایج حاصل از مقایسه میانگین بین داده های مختلف نشان داد که بیشترین میزان عمرگلجایی مربوط به غلظت ۴۰ میلی مولار سدیم نیتروپروساید در گل آفتابگردان با مقدار ۵/۱۴ روز و در غلظت ۲۰ میلی مولار سدیم نیتروپروساید در گل رز با مقدار۳۳/۱۴ مشاهده شده است. با توجه به نتایج به دست آمده کاربرد تیمار مورد نظر با هر غلظتی سبب افزایش عمر گلجایی شده و در تیمارهای شاهد کاهش معنی داری در میزان عمر گلجایی دیده شده است(جدول ۴-۲).
جدول۴-۱-تجزیه واریانس اثرسدیم نیترو پروساید بر برخی خصوصیات گلهای رز، لیسیانتوس و آفتابگردان
میانگین مربعات

منبع تغییرات
درجه آزادی

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...