آنچه که درشکلهای ۴-۱۲ تا ۴-۱۵ مشخص است اینست که تمامی سازه­های مقاوم­سازی شده توانایی این را دارند که تغییر مکانهای نسبی جانبی طبقات را کاهش داده و آنها را در محدوده­ مجاز تعیین شده نگه دارند همچنین لازم به ذکر است که عملکرد سازه­ی تقویت شده توسط خرپای ۷ شکل بهتر از سایر طرحها بوده و این امر در نمودارها که با رنگ قرمز مشخص شده است، کاملا به چشم می­خورد.
۴-۲- تحلیل استاتیکی غیرخطی سازه هشت طبقه
همانطور که از قبل اشاره شد، در مدل هشت طبقه، طبقات اول، چهارم و هشتم و در هر یک از طبقات، دو حالت جداگانه حذف ستون بررسی شدند و نتایج تحلیل مربوط به این شش حالت در ادامه آورده شده است. لازم به ذکر است که محل ستونهای مورد حذف در پلان و همچنین در طبقات از آیین­ نامه­ی GSA انتخاب شده است.
در شکل­های (۴-۱۶ )تا(۴-۱۹)تغییر شکل سازه پس از حذف ستون گوشه در طبقات اول، چهارم و هشتم تحت اثر ترکیب بار P-EX-G1 نشان داده شده است که قسمت a مربوط به حذف ستون گوشه در طبقه هشتم سازه بوده و قسمت b مربوط به حذف ستون گوشه در طبقه چهارم سازه بوده و قسمت c مربوط به حذف ستون گوشه در طبقه اول سازه میباشد.

(a) (b) ©
شکل ۴-۱۶ :سازه­ی هشت طبقه تغییر شکل یافته پس از حذف ستون

(a) (b) ©
شکل ۴-۱۷ سازه­ی هشت طبقه تغییر شکل یافته ، تفویت شده با خرپا ۸ شکل پس از حذف ستون

(a) (b) ©
شکل ۴-۱۸ سازه­ی هشت طبقه تغییر شکل یافته ، تفویت شده با خرپا ضربدری پس از حذف ستون

(a) (b) ©
شکل ۴-۱۹ سازه­ی هشت طبقه تغییر شکل یافته ، تفویت شده با خرپا vشکل پس از حذف ستون
همان طور که در مدل پنج طبقه نیز مورد بررسی قرار گرفت، شاخص تنومندی یکی از پارامترهایی است که معمولا در خرابی پیشرونده مورد بررسی قرار می گیرد که به مفهوم توانایی سازه برای مقاومت در برابر خرابی پیشرونده تعریف می شود. در بررسی به عمل آمده در مورد شاخص تنومندی سازه­ی هشت طبقه در دو حالت حذف ستون در طبقه اول و با هشت ترکیب بار مختلف، نتایج بدست آمده در جدول (۴-۷) حاکی از این موضوع است که در تمامی سازه­های مورد بررسی مشخص شد که استفاده از مهاربندV (هم محور) دارای تنومندی بیشتری نسبت به سایرین است و میتوان از نظر کارایی و ایجاد یک سازه­ی تنومندتر می­توان اینطور بیان کرد که به ترتیب تنومندی سازه با مهاربندV بیشتر از تنومندی سازه با مهاربند ضربدری و همچنین بیشتر از تنومندی سازه بدون مهاربند می­باشد و این نکته در مورد تمامی سناریوهای حذف صحت دارد و همچنین در ساختمان های با قاب خمشی، حذف ستون گوشه اثرات نا مطلوب تری ایجاد کرده و کاهش شدیدتر ظرفیت برشی و شاخص تنومندی سازه را بدنبال دارد .مقایسه شاخص های تنومندی نشان می دهد که سیستم با مهاربند ۷ و ۸ شکل تنومندی بیشتری را نسبت سیستم با مهاربند ضربدری در همه مدل ها نشان می دهد.

( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

جدول۴-۷ ارزیابی شاخص تنومندی سازه ای برای بارگذاری های مختلف در ساختمان هشت طبقه
جدول ۴-۷-الف- سناریو حذف ستون گوشه جدول ۴-۷-ب- سناریو حذف ستون میانی

نوع باگذاری
حذف ستون
شاخص تنومندی

P-EX-G1

simple

۰/۱۹

P-EX-G1

x

۰/۷۴

P-EX-G1

۸

۰/۸۹

P-EX-G1

۷

۰/۹۳

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...