مطالب درباره : مدل سازی درصد چربی جامد و نقطه … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
۵۸/۰
۹۹/۰
۴۷/۱
۰۰۰۱/۰>
۹۹/۰
(۰۰۰۸/۰)۴۸۶۶/۱۲۹
(۰۰۲۴/۰)۶۷۶۰/۵۴
(۱۱۲۰/۰)۱۴۵۶/۵۱۱
۴۰SFC
۲۵/۰
۹۹/۰
۷۹/۰
۰۰۰۱/۰>
۹۹/۰
(۰۰۰۱/۰)۳۹۱۳/۱۱۷
(۰۰۴۳/۰)۶۵۶۴/۳۱
(۰۰۰۰/۱)۳۱۳۷/۳۹۲
۵۰SFC
۰۱/۰
۰۰/۱
۰۳/۰
۰۰۰۱/۰>
۹۹/۰
(۰۰۰۰/۱)۷۹۲۴/۹۰
(۰۰۰۰/۱)۵۶۹۳/۱
(۰۰۰۰/۱)۷۵۵۴/۱۲
۵۵SFC
*. مخلوطهایی از FHPO و SBO
اختصارها: SFA، اسیدهای چرب اشباع؛ SFC، محتوای چربی جامد؛ SMP، نقطه ذوب لغزشی، P، سطح اطمینان مدل؛ SE، خطای استاندارد؛ r، ضریب همبستگی بین داده های آزمایشی و پیش بینی شده؛ MAE، میانگین خطای مطلق. اعداد داخل پرانتز سطح معنی داری (P) هر یک از ضرایب مدل گمپرتز را نشان میدهد.
دروآن و دانتین (۲۰۰۶)، SFC مخلوطهای دوتایی از نمونههای چربی را به صورت تابعی از محتوای مواد پایه مدل کردند. در مدلسازی بر اساس مواد پایه ممکن است به علت تغییرپذیری مواد پایه، مدل رضایت بخشی حاصل نشود. اُسپینا-ای و همکاران (۲۰۱۰) مدل درجه دوم را برای SFC چربی پشت خوک با بکارگیری استئاریک اسید و دما بعنوان متغیرهای مستقل پیشنهاد کردند. مدلهای درجه دوم در مدل سازی منحنیهای S شکل مناسب نبودند. فرمانی (۱۳۹۳) علاوه بر ارائه مدل پیش بینی کننده SFC به صورت تابعی از دما، توانست مدلهای SFC مخلوطهای دوتایی اینتراستریفیه شیمیایی سویای کاملاً هیدروژنه و روغن کانولا را به صورت تابعی از SFA (SFAf(SFA)) توصیف کند. مدلهای SFAf(SFA) دارای R2 بزرگتر از ۹۷/۰ و همچنین میانگین خطای مطلق کمتر از %۱۸/۱ بودند.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۴-۲-۲-۳٫ مدل سازی SFC به صورت تابعی از دما و SFA (SFCf(T,SFA)
ضرایب ارائه شده مدل گمپرتز در جدولهای (۴-۶) و (۴-۹) ممکن است SFC یک مخلوط چربی را به صورت تابعی از دما یا محتوای SFA پیش بینی کنند، به هر حال هیچ کدام از مدلها تأثیر ترکیبی دما و SFA را بر روی SFC بیان نمیکنند. به منظور اینکه مدل پیشنهادی هر دو متغیر را شامل شود، ضرایب مدل گمپرتز یک متغیره باید به صورت تابعی از متغیر دیگر بیان شود. سپس با جایگزین کردن ضرایب در تابع مربوطه، مدل گمپرتز دو متغیره بدست خواهد آمد. بر این اساس همبستگی بین ضرایب مدلهایSFCf(T) و محتوای SFA یا ضرایب مدلهای SFCf(SFA) و دما ارزیابی شد. شکل (۴-۸)، نمودار پراکنش ضرایب مدلهای SFCf(T) را در برابر محتوای SFA مربوطه و همچنین ضرایب مدلهای SFCf(SFA) را در برابر دما نشان میدهد.
همبستگیهای خطی خوبی با R2 بالا، بین ضرایب a و c مدلهای SFCf(T) و محتوای SFA یافت شد (شکل ۴-۸). همانطوری که در شکل (۴-۸) مشاهده می شود، رگرسیون خطی ضرایب مدلهای SFCf(SFA) و دما دارای مقادیر بالای R2 نبودند. این بدان معنی است که ضرایب مدلهای SFCf(SFA) نتوانستند توابع خطی خوبی از دما باشند. اگر چه داده ها ممکن است با بهره گرفتن از معادلات پیچیدهتر با یکدیگر ارتباط داده شوند، اما کاربرد رگرسیونهای پیچیده ممکن است به مدل نهایی خیلی پیچیدهای منتهی شود. همبستگی بین ضرایب a و c مدلهایSFCf(T) و محتوای SFA، به شکل ریاضی به صورت زیر میباشد:
ɑ = β۰ + β۱×SFA معادله ۴-۶)
c = β’۰ + β’۱×SFA معادله ۴-۷)
β۰ و β’۰، عرض از مبدأ و β۱ و β’۱ شیب خطوط رگرسیون میباشند.
با جایگزین کردن ضرایب a و c (معادله (۴-۶) و (۴-۷))، مدل نهایی بیان کننده SFC به صورت تابعی از هر دو متغیر دما و SFA، به صورت زیر خواهد بود:
معادله ۴-۸)
ضرایب مدل بوسیله آنالیزهای رگرسیون غیرخطی با بهره گرفتن از SigmaPlot بدست آمدند (جداول (۴-۶) و (۴-۹)) و به صورت معادله (۴-۹) ارائه شدند.
معادله ۴-۹)
تمام ضرایب از نظر آماری در p<0.01 معنی دار و R2 و میانگین خطای مطلق مدل به ترتیب برابر ۹۸/۰ و%۴۲/۰ بودند (جدول (۴-۱۰)). شاخص های نیکوئی برازش گزارش شده مؤید قدرت بالای مدل در پیش بینی SFC چربیهای اینتراستریفیه به صورت تابعی از متغیرهای مستقل دما و SFA میباشند. نیکویی برازش مدل با مقایسه مقادیر بدست آمده از آزمایش و مقادیر حاصل از پیش بینی، در شکل (۴-۹) نیز نشان داده شده است. بطور کلی میتوان گفت مدل توصیفی دو متغیره ارائه شده، می تواند SFC مخلوط چربی اینتراستریفیه را به صورت تابعی از SFA و دما به صورت مقدار (آزمایشی ± %۴۲/۰) پیش بینی کند.
شکل ۴-۸: همبستگی بین ضرایب مدلهایSFCf(T) و محتوای SFA یا ضرایب مدلهای SFCf(SFA) و دما. خطوط، رگرسیون خطی را نشان میدهد.
جدول ۴-۱۰: ضرایب مدل گمپرتز SFCf(T,SFA) و ارزیابی نیکوئی برازش
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1401-04-15] [ 01:42:00 ق.ظ ]
|