نمودار (۴- ۲۱) بیشترین هماهنگی­ شاخص PN با استاندارد شده عملکرد شهرستان سقز
۴-۶-۲-۸ شاخصPNایستگاه قروه
همانطور که درجدول (۴-۲۶) مشاهده می­گردد، در ۱۹ سال از ۲۵ سال آمار موجود، شاخص PN کمتر از ۸۰ درصد محاسبه گردیده، طبق این جدول در ۵ سال خشکسالی ­شدید اتفاق افتاده که در سال­های ۷۸-۷۷ و۸۷-۸۶ در تمام طول سال ادامه داشته است و در ۳ سال دیگر بطور موقتی بوده است. با تلفیق اطلاعات جدول (۴-۲۶) و (۴-۶) مشاهده می­گردد که:
– بیشترین هماهنگی­ شاخص PN با استاندارد شده عملکرد شهرستان در بازه­­های زمانی مهر- خرداد وآبان- اردیبهشت و کمترین هماهنگی در بازه زمانی دی- اسفند به چشم می­خورد. نمودار شماره (۴-۲۲ ) بیشترین هماهنگی را نشان می­دهد.
– با بررسی ۱۱ سال پایین­ترین عملکرد شهرستان مشخص گردید که ۷ سال از این ۱۱ سال منطبق با سال­های شامل PN کمتر از ۸۰ درصد(حتی در یک بازه) بوده است. لذا می­توان نتیجه گرفت عملکرد پایین در بعضی از سال­ها ۶۵-۶۴،۶۷-۶۶،۷۱-۷۰، ۷۷-۷۶ علتی غیر مرتبط با خشکسالی(مثل هجوم آفات و امراض گیاهی) داشته است.
– جهت توضیح سال­هایی که شامل مقدار PN کمتر از ۸۰ درصد بوده ­اند ولی عملکرد پایین به­ دست نیامده این­گونه می­توان گفت که یا کمبود بارش خفیف بوده مثل سال­های ۷۳-۷۲،۷۴-۷۳،۸۴ -۸۳ ، ۸۶-۸۵ و۸۸-۸۷، یا کمبود بارش در بازه زمانی حساس گیاه اتفاق نیفتاده مانند سال ۷۹-۷۸ و ۸۵-۸۴ یا زارعین با آبیاری تکمیلی، محصول خودرا از گزند خشکسالی نجات داده­اند که می­توان به سال­های۶۸-۶۷، ۸۲-۸۱ اشاره کرد.

نمودار (۴- ۲۲) بیشترین هماهنگی­ شاخص PN با استاندارد شده عملکرد شهرستان قروه
۴-۶-۲-۹ شاخصPNایستگاه بیجار
همانطور که درجدول (۴-۲۷) مشاهده می­گردد، در ۱۵ سال از ۲۵ سال آمار موجود، شاخص PN کمتر از ۸۰ درصد محاسبه گردیده، طبق این جدول در ۳سال خشکسالی بسیار ­شدید اتفاق افتاده که در سال­های ۷۸-۷۷ در تمام طول سال ادامه داشته است و در ۲ سال دیگر بطور موقتی بوده است. با تلفیق اطلاعات جدول (۴-۲۷) و (۴-۶) مشاهده می­گردد که:
– بیشترین هماهنگی­ شاخص PN با استاندارد شده عملکرد شهرستان در بازه­­های زمانی سال زراعی و کمترین هماهنگی در بازه زمانی دی- اسفند به چشم می­خورد. نمودار شماره (۴-۲۳ ) بیشترین هماهنگی را نشان می­دهد.
– با بررسی ۱۵ سال پایین­ترین عملکرد شهرستان مشخص گردید که ۱۲ سال از این ۱۵ سال منطبق با سال­های شامل PN کمتر از ۸۰ درصد(حتی در یک بازه) بوده است. لذا می­توان نتیجه گرفت عملکرد پایین در بعضی از سال­ها ۶۵-۶۴،۶۷-۶۶، ۷۱-۷۰ و ۸۸-۸۷ علتی غیر مرتبط با خشکسالی(مثل هجوم آفات و امراض گیاهی) داشته است.
– جهت توضیح سال­هایی که شامل مقدار PN کمتر از ۸۰ درصد بوده ­اند ولی عملکرد پایین به­ دست نیامده این­گونه می­توان گفت که یا کمبود بارش خفیف بوده مثل سال­های۶۶-۶۵، ۸۴-۸۳، یا کمبود بارش در بازه زمانی حساس گیاه اتفاق نیفتاده مانند سال ۸۲-۸۳ ،۸۴ -۸۳ ۸۶-۸۵ یا زارعین با آبیاری تکمیلی، محصول خود را از گزند خشکسالی نجات داده­اند که می­توان به سال ۸۴-۸۵ اشاره کرد.

نمودار (۴- ۲۳)بیشترین هماهنگی­ شاخص PN با استاندارد شده عملکرد شهرستان بیجار
۴-۶-۲-۱۰- شاخصPNایستگاه زرینه اوباتو
همانطور که درجدول (۴-۲۸) مشاهده می­گردد، در ۱۸ سال از ۲۵ سال آمار موجود، شاخص PN کمتر از ۸۰ درصد محاسبه گردیده، طبق این جدول در ۲ سال خشکسالی بسیار ­شدید اتفاق افتاده که در سال­های ۷۸-۷۷ در تمام طول سال ادامه داشته است و در ۱ سال دیگر بطور موقتی بوده است. با تلفیق اطلاعات جدول (۴-۲۸) و (۴-۶) مشاهده می­گردد که:
– بیشترین هماهنگی­ شاخص PN با استاندارد شده عملکرد شهرستان در بازه­­های زمانی آبان- اردیبهشت ومهر- خرداد و کمترین هماهنگی در بازه زمانی دی- اسفند به چشم می­خورد. نمودار شماره (۴-۲۴ ) بیشترین هماهنگی را نشان می­دهد.
– با بررسی ۱۶ سال پایین­ترین عملکرد شهرستان مشخص گردید که ۱۴ سال از این ۱۶ سال منطبق با سال­های شامل PN کمتر از ۸۰ درصد(حتی در یک بازه) بوده است. لذا می­توان نتیجه گرفت عملکرد پایین در بعضی از سال­ها مانند ۶۶-۶۷، ۷۱-۷۰ و ۷۷-۷۶ علتی غیر مرتبط با خشکسالی(مثل هجوم آفات و امراض گیاهی) داشته است.
– جهت توضیح سال­هایی که شامل مقدار PN کمتر از ۸۰ درصد بوده ­اند ولی عملکرد پایین به­ دست نیامده این­گونه می­توان گفت که یا کمبود بارش خفیف بوده مثل سال­های۸۸-۸۷ یا کمبود بارش در بازه زمانی حساس گیاه اتفاق نیفتاده مانند سال ۶۵-۶۴ و۸۶-۸۵ یا زارعین با آبیاری تکمیلی، محصول خود را از گزند خشکسالی نجات داده­اند که می توان به سال ۸۴-۸۵ اشاره کرد.
نمودار (۴- ۲۴) بیشترین هماهنگی­ شاخص PN با استاندارد شده عملکرد شهرستان زرینه اوباتو
همانطور که ملاحظه می شود ممکن است شاخص PN برای دوره سه ماهه­های مختلف، یا شش ماهه و نه ماهه نتایج متفاوتی با PN سالانه داشته باشد.

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

۴-۶-۳- شاخص دهک­ها Deciles
یکی دیگر از شاخص­ هایی که می­توان برای بدست آوردن شدت خشکسالی یا ترسالی از آن استفاده نمود شاخص دهک­ها می­باشد. مطابق این روش در هر ایستگاه سال­­های آبی بر اساس میزان بارندگی سالانه، به ۱۰ طبقه­ تقسیم گردید؛ طبقه یا دهک اول نشان دهنده شدیدترین خشکسالی و دهک یا طبقه دهم نشان دهنده شدیدترین ترسالی می­باشد. جدول(۴-۲۹) شاخص دهک­های ایستگاه­های کردستان و کرمانشاه نشان می­دهد.
با تلفیق اطلاعات جدول(۴-۲۹) با عملکرد گندم دیم در هر شهرستان (جداول ۴-۵ و۴-۶) به نتایجی دست یافتیم که در ادامه به تفکیک هر شهرستان می ­آید.
۴-۶-۳-۱- شاخص دهک ایستگاه کرمانشاه
همانطور که درجدول (۴-۲۹) مشاهده می­گردد، در ۳سال از ۲۵ سال آمار موجود، شاخص دهک کمتر از ۴ محاسبه گردیده، این جدول شدیدترین خشکسالی­ها را در سال­۸۶-۸۷ نشان می­دهد و خشکسالی در ۲ سال دیگر متوسط بوده است. با تلفیق اطلاعات جدول (۴-۲۹) و (۴-۵) مشاهده می­گردد که:
– با بررسی ۱۳ سال پایین­ترین عملکرد شهرستان مشخص گردید که ۳سال از این ۱۳ سال منطبق با سال­های شامل دهک کمتر از ۴ بوده است. لذا می­توان نتیجه گرفت عملکرد پایین در سال­های دیگر علتی غیر مرتبط با خشکسالی(مثل هجوم آفات و امراض گیاهی) داشته است. نمودار شماره (۴-۲۵) شاخص دهک را در ایستگاه کرمانشاه نشان می­دهد.

جدول شماره (۴-۲۹) شاخص دهک های ایستگاه های کرمانشاه و کردستان

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...