منابع کارشناسی ارشد در مورد اثر کود ... - منابع مورد نیاز برای پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
رطوبت یک فاکتور مهم در زراعت ذرت نیاز آبی گیاه میباشد، زراعت ذرت در رابطه با تولید ماده خشک نسبت به سایر نباتات زراعی به آب کمتری احتیاج دارد، در واریتههای زودرس ۳۰۰-۲۵۰ لیتر برای تولید یک کیلوگرم ماده خشک و برای واریتههای دیررس ۴۰۰-۳۵۰ لیتر برای تولید یک کیلوگرم ماده خشک لازم میباشد که ضریب تبخیر گیاه میباشد، در پارهای از مراحل رشد از جمله گسترش سریع برگها، گرده افشانی و پر شدن دانه، که مصادف با ماههای گرم تابستان است نیاز گیاه به آب شدت مییابد (کریمی، ۱۳۸۶).
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۱-۲-۶-۴ زمان کاشت ذرت
بهترین زمان برای کاشت ذرت ، زمانی است که دمای خاک در عمق ۷ تا ۸ سانتیمتری به مدت ۳ تا ۴ روز متوالی در فصل بهار ، تقریبا ۱۳ درجه سانتیگراد باشد. اگر کشاورز قادر نیست که دمای خاک را اندازهگیری نماید، میتواند از میانگین دمای هوا در ساعت ۷ صبح و ۱۲ ظهر استفاده کند(کریمی،۱۳۸۶).
۱-۲-۶-۵ کود
کود شیمیایی ، بویژه کودهایی که دارای نیتروژن ، فسفر، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و گوگرد و همچنین ، منگنز، آهن، روی و مولیبدن باشند برای بالا بردن سطح تولید ذرت بسیار ضروری هستند. مناسبترین زمان برای استفاده از کود ، در بهار و قبل از بذرکاری یا هم زمان با آن است. بهترین روش برای ریختن کود ، به فاصله ۵ سانتی از بذر و به عمق ۳ تا ۵ سانتی متری از بذر میباشد(کریمی،۱۳۸۷).
۱-۲-۷ آفات و بیماریهای ذرت
از بیماریهای مهم گیاه ذرت ، سیاهک ذرت و سیاهک خوشه ذرت میباشد. بیماری سیاهک معمولی ، برگها و ساقهها را آلوده نموده و سیاهک بلال ذرت ، گل ماده یا بلال را آلوده نموده و تودهای از اسپورهای قارچ را جانشین بافتهای سالم گیاه میکند. بیماریهای عمده برگ ذرت عبارتند از: زنگ برگ و پژمردگی باکتریایی ، پوسیدگی دانه ، خوشه ، ریشه و ساقه هم از بیماریهای قارچی هستند که بندرت دیده میشوند. ضدعفونی نمودن بذر ذرت با تیزام ، ارتوساید و ارازان در کنترل این بیماریها مفیدند( صیامی، ۱۳۸۸).
۱-۲-۸ برداشت محصول
برای برداشت محصول ، رطوبت دانه باید بین ۲۰ تا ۲۵ درصد باشد. اگر قرار باشد که محصول برداشت شده را مورد مصرف دام قرار دهند، ذرت را میتوان با رطوبت ۲۵ تا ۲۸ درصد هم برداشت کرد. امروزه برداشت بلال را با دستگاههای بلال چین و همچنین جدا نمودن دانههای ذرت را از بلال ، با دستگاه دانه کن انجام میدهند . برای انبار کردن دانههای بلال ، باید رطوبت آنها را به ۱۷ درصد رساند. دمای انبار نباید بیش از ۱۰ درجه سانتیگراد باشد. البته دانههای با رطوبت بیش از ۱۷ درصد را میتوان در دماهای بالاتر هم نگهداری نمود( ارهمی مجرد، ۱۳۸۸؛کوچکی، ۱۳۸۸).
۱-۲-۹ علف های هرز ذرت
از مهمترین علف های هرز مزارع ذرت می توان به جدول (۱-۳) ذیل اشاره نمود (آر دری و همکاران[۱۴]، ۲۰۰۸).
جدول (۱-۳ )علف های هرز مزارع ذرت
نام فارسی
نام علمی
تاج خروس
Amaranthus retroflexus
یولاف وحشی
Avena fatua
گل گندم
Centaurea depressa
سلمه تره
Chenopodium album
مرغ
Cynodon dactylon
اویار سلام
Cyperus sp
ارزن وحشی
Panicum eruciferum L
قیاق
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1401-04-15] [ 07:54:00 ق.ظ ]
|